måndag 16 januari 2012

Sista tio dagarna

Pucón
Efter Bariloche lämnar vi Argentina för gott och resten av tiden blir i Chile. Chile är ju ett väldigt, väldigt långsmalt land, med kust och berg mest överallt. Lite söder om mitten av landet ligger staden Pucón vackert vid sjön Villarica och vulkanen med samma namn. Även här finns det många möjligheter till aktiviteter som bad i varma källor, forsfärder och vandringar. Det går att gå med stegjärn och ishacka uppför vulkanen Villarica. Toppen ligger på 1400 meter och det är tydligen ganska vanligt att man inte klarar det om man är en vanlig vandrare. Vi får väl se.


San Javier
Efter Pucón fortsätter vi norrut genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer. Vi stannar i staden San Javier som faktiskt ligger ganska precis mitt i landet. Därifrån åker vi till vindistriktet Via del Mar, där vi får se hur vinproduktionen går till och smaka på och njuta av ett riktigt chilenskt vin.


Santiago de Chile
Resan avslutar vi med några dagar i landets huvudstad Santiago de Chile, staden där varje gata slutar med en andtopp! Alla dessa berg som omger staden, ger också en massa inversion, så smog är vanligare än klar luft. Ljudnivån lär dessutom vara hög. Trots det sägs den vara charmig och full av överraskningar. Det blir nog några bra sista dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar